Teamontwikkeling

Zijn jullie een team of een groep? Zou een eerste vraag kunnen zijn aan het begin van een teamcoachingsessie. Wat zegt jouw team?

Teamontwikkeling gaat niet vanzelf, soms is een trigger van buitenaf nodig om te reflecteren op samenwerken.

Volkstuinen – of zelfsturend team

Want zijn jullie meer een volkstuinen-team dan een zelfsturend team? Tijdens teamsessies is het interessant gezamenlijk de teamontwikkelingsreis te schetsen.

  • waar staat het team nu
  • waar komt het team vandaan
  • wat is er nodig voor een volgende stap

Investeren in teamontwikkeling is een time-out nemen. En zeggen wat er te zeggen is, ook voor het creëren van schoon speelveld. Geregeld is het nodig om (opnieuw) het bestaansrecht van het team duidelijk te maken en successen en teleurstellingen te delen.

Teamcoaching

Teamcoaching betekent de kracht, het potentieel, van het team zelf te laten ervaren. Die setting creëert de teamcoach. Het team wordt uitgenodigd om te sparren, te reflecteren op wat er nodig is voor teamprestaties, zowel relationeel als resultaatgericht.

Wij houden ervan om die randvoorwaarden te creëren om alle deelnemers uit het team te betrekken bij teamontwikkeling.

Je team laten coachen geeft een verfrissende kijk op het potentieel in het team. Het resultaat van teamcaching kan ook zijn dat er door zure appels gebeten moet worden, afscheid genomen moet worden van ‘oud zeer’, om vervolgens opnieuw te voelen dat deze groep een team is. Dat er besef is dat iedereen erbij hoort, ook al zijn er verschillen, en zich inzet voor dat gezamenlijke doel van hun team. In volle bewustzijn hoe het team van waarde is voor het bedrijf of de organisatie.

Ervaring met teamontwikkeling in verschillende branches: Zorg, Financiële dienstverlening, Overheid, Industrie en eigen ondernemingen.

Teamscan

Neem contact op als je interesse hebt in de TEAMSCAN, gebaseerd op het wiel voor krachtig samenwerken. In een oogopslag wordt gezien welke ingrediënt al aanwezig is en welke nog mag groeien.