Masterclass Teamcoaching

Als leidinggevende, projectleider, teamleider, HR adviseur, facilitator of teamcoach ben je op zoek naar praktische handvatten om de samenwerking in een groep mensen of een team te versterken.

Deze masterclass bestaat uit drie losse dagen:

Vier ingrediënten van samenwerkingDAG 1: Teamontwikkeling en krachtig samenwerken

Je leert over de ingrediënten van krachtig samenwerken. De vier ingrediënten van krachtige samenwerking is hier het vertrekpunt. Na onze jarenlange ervaring als teamcoach hebben wij deze vier ingrediënten geformuleerd.

Teamontwikkeling en soorten teams. Je leert verschillende soorten teams kennen. En leer je diagnosticeren, via de teamscan, hoe volwassen een team is als het gaat om deze vier dimensies. En waar zit ruimte voor verbetering? Hoe pak je dat vervolgens aan? We gaan tijdens de eerste dag ook in op je eigen rol in het team. Hoe stel je je zelf op? Wat doet dit met de teamleden? Welke krachtenvelden spelen er nog meer een rol in en om het team heen?

DAG 2: Hier & nu groepsdynamiek

Omgaan met groepspatronen, deze in kaart leren brengen om daarmee een belangrijk handvat te creëren deze te doorbreken is een belangrijke component van deze dag. Waar zit de hefboom voor verandering? Welke dynamiek brengt ieder teamlid in vanuit zijn eigen kwaliteiten, talenten en voorkeursstijlen? Hoe zorgt onderlinge interactie voor specifieke dynamiek? Welke organisatiecultuur speelt daarbij een rol?

P1060219 - versie 2DAG 3: In interactie en praktijksituaties.

We reiken je nog meer handvatten, interventies en spelvormen aan om concreet toe te passen teneinde de samenwerking in een groep of team te versterken. Hoe faciliteer je interactie in een team? Welke spelvormen zijn hiervoor goed bruikbaar en wanneer pas je wat toe? Wat past bij jou? Je maakt een concrete opzet van hoe je jouw team of het eerstvolgende team wat je begeleid of waar aan je leiding geeft gaat faciliteren in het versterken van de samenwerking.

Locatie

Wij geven deze masterclass in onze sfeervolle trainingslocatie het Tabakhuis in Nijkerk.

Open inschrijving en in-company

Wij geven deze training op basis van open inschrijving en in-company. Geïnteresseerd? Neem contact op met ons voor een vrijblijvend gesprek over een in-company traject.