Erkennen

Elkaar kunnen zien als autonome teamgenoten en juist die onderlinge verschillen benutten vraagt af en toe een time-out. De kunst is elkaar van een afstand te blijven zien en toch verbinding te voelen. En hoe zorg je ervoor dat de lijn schoon en zuiver blijft? Het tijdig (h)erkennen van elkaars emotie helpt daarbij.

Erkennen van elkaars kwaliteiten en emoties (voor nuttige en prettige relaties)

Samenwerken is een persoonlijke zaak. Je leert je medewerkers en/of collega’s echt wel kennen bij het samenwerken.

Onze natuurlijke neiging is om met personen te willen werken die op onszelf lijken, echter juist de verschillen maken de samenwerking krachtig. Juist het combineren van verschillende eigenschappen maakt flow in het team. Vele handen maken licht werk. Dat idee. Het onderlinge gevoel hebben dat je samen verantwoordelijk bent, het niet alleen hoeft te doen, geeft een nuttige en prettige relaties.

Emoties voor schone verbinding

Samen lachen en huilen. Emoties horen bij de mens, en dus ook in het samenwerken. Soms spetteren de emoties eraf. Mag dat? Ja hoor, als je samenwerkt kan dat gebeuren en versterkt de band. De uitdrukking ‘met bloed, zweet en tranen komt resultaat’ kan waar zijn. Een menselijke neiging bij werkdruk of spanningen is dat we bij elkaar kruipen en eilandjes vormen. Of dat we frustratie en machteloosheid te vaak uiten of juist helemaal niet uiten. Dat kan effect hebben op de samenwerkingsrelatie en het uitwisselen van taken, kennis en kunde.

Een valkuil is dat er geen oog is voor de onderlinge sfeer in het team en hoe (onderhuidse) emoties worden geuit. Jammer, want geeft signalen hoe wordt samengewerkt. Wanneer er geen uitlaatklep is, vooral in bedrijven en organisaties waar onder hoge druk specialistische kennis uitgewisseld wordt, gaat dat ten koste van de onderlinge sfeer. Er komt ruis op de lijn.